Tiingelinn – Linn Andersson

Frågestund 1 juni 2020

Hej finisar!

Här kommer en del 2 på senaste frågestunden då det var så himla mycket frågor.

 

När träffades du och Gabriel första gången ? 

Det var samma dag som min lillebror tog stundenten i Falun för ganska så exakt ett år sedan! 14 juni 2019 var vår första ” dejt” så om 2 veckor firar vi ett år som par!

Tror du bebis kommer tidigare än beräknat? 

Ja min gissning är midsommarafton, hehe!

Favoritbutik att köpa barnkläder i ? ( Ej nätet)

Gud köper ALLT på nätet. Nu i corona har jag inte varit inne i fysisk butik på MÅNADER! Men de butikerna jag brukar handla i finns både på nätet och som fysisk butik. Favoriter är Newbie ( Kappahl) HM men de har verkligen mycket mer fint på nätet, Polarn och pyret, gillar livly för bebisar men de har inte så mycket för Tindra. Är nog där jag handlar mest. Till skillnad från ALLA ANDRA har jag knappt något från Zara.  Saknar verkligen att strosa i butik!

Hur länge hade du och Gabbe varit tillsammans när du blev gravid och var det planerat?

Vi hade varit tillsammans 4-5 månader och ja graviditeten var planerad. Det har båda mina graviditeter varit.

Hur vill du föda om du får välja?

Just nu vill jag helst genomgå en vaginal förlossning om det är möjligt. Ligger hon i säte vill jag göra kejsarsnitt då man inte rekommenderar sätesförlossning efter ett snitt sedan tidigare, med min kroppsvikt osv.

Ditt drömjobb ( inte influenser eller florist) 

Oj, måste man ha massor av drömjobb? Är inte själva grejen med drömjobb att man har ETT drömjobb, helst, lättast så, haha!  Nej men hade väl kunnat tänka mig jobba som fotograf tror jag. Driva egen butik, eget cafe eller liknande. Gabbe ligger bredvid mig i sängen och föreslår ” porr modell”, haha! Skulle aldrig hända! Men en dröm sedan jag varit liten är att bli artist! Trivdes så bra som butiksbiträde på Guldfynd med, så skulle kunna tänka mig jobba i butik med smycken/ blommor! Inte typ mataffär.

Dock är jag en sådan som har inställningen att alla jobb är ett bra jobb. Skulle kunna jobba med nästan vad som helst bara för att inte vara arbetslös. Finns inga jobb att skämmas för. Allt ger erfarenhet, allt är viktigt och så länge man har ett arbete som ger pengar så tycker jag man ska känna sig stolt. Sedan finns det ju saker man gärna jobbar som och mindre gärna jobbar som.

Kommer ni ha en dubbelvagn? 

Ja men alla delar har inte kommit, börjar bli stressad. Blir en Bugaboo donkey 3!

Om du får drömma helt fritt, vart bor du då om 5 år?

Förut var min dröm att bo i en riktig lyxvilla likt ett slott typ. Nu tänker jag bara på hur jobbigt det vore att städa alla rum, haha! Nej men jag drömmer om hus! Gärna lite på landet men inte för långt ifrån stan! Skulle vilja ha en stor trädgård med massor av små äppelträd, körsbärsträd, ett litet växthus att odla i med barnen gärna pool i en icke.form! Alltså en som inte är rund men som inte är rektangulär, haha! Sedan en lång roslist som min morfar har längs huset!

Skulle ni vilja ha husdjur?

Om ni frågar Gabbe och Tindra så skulle de dricka JAAA! Jag vill med ha djur och tycker det är bra för barn att växa upp med. Tindra är så galen i djur så det vore en dröm för henne. Jag och hennes pappa skaffade en katt som tillfälligt skulle flytta i samband med vår separation, men sedan fick jag aldrig tillbaka den. Hade jag fått tillbaka henne så hade jag velat ha henne nu men kommer inte skaffa ett nytt djur förens vi bor i hus.

Drömmen hos Gabbe och Tindra är hund men det är otroligt krävande. Det kan jag tänka mig när jag blir pensionär. Då har man mer tid för tex en hund!

Men 2 katter kan jag tänka mig när jag bor i hus. Eller en kanin som Tindra vill ha när man kan ha utomhus bur. Har svårt för liten av att ha djur inne i lägenhet.

Hur är din respektive Gabbes relation till era svärföräldrar?

Jag älskar Gabbes! Hans mamma och jag sms.ar dagligen. Kunde inte fått en bättre svärmor alltså!

Min mamma gillar Gabbe massor med och Gabbe gillar henne. Märkt att mormor och morfar också gillar honom. De kan ringa han istället för mig ibland osv. Känns så himla fantastiskt!

Har du/ Gabbe någon diagnos? Är ni rädda att Juvelia ska få den isf?

Gabriel har diagnosen ADD och enligt statistik är ” risken ” ca 10% av hundra att vårt barn får adhd/ add pga att en av föräldrarna har det. medan ” risken” för 2 föräldrar utan någon diagnos är 5% att få ett barn med någon av diagnoserna  Det är inget jag är rädd för dock. Något man får se i framtiden, alla är fantastiska på sitt sätt.

Ligger bebisen i magen i säte?

Som barnmorskan kunde känna sist så NEJ. Hoppas hon ligger kvar!

Hur fick ni ihop det ekonomiskt när Tindra kom? Både du och hennes mamma var ju så unga då.

Eftersom Tindra var planerad. ( Vi ville att jag skulle bli gravid, det kom inte som en överraskning) så var det en självklarhet för mig att ha en stadig ekonomi. Med det menas inte att man måste ha råd med de dyrare märkeskläderna, leksakerna osv för det har inte med bra föräldraskap att göra. Inte heller att bo i hus osv. Är en sådan himla norm att man måste vara svinrik och bo i hus ha 2 bilar osv för att vara en bra förälder! Så är det inte! oavsett ålder!

Men är bra att ha koll på att man kommer ha råd med allt och det hade vi. Jag hade fast anställning på en butik och hennes pappa hade kommit in på universitetet samt hade med jobbat extra innan.

Har du någon tatuering? 

Nej och som jag känner nu vill jag inte ha någon.

Har både du och Gabriel körkort?

Jajamän!

 

Här nedan kommer magiska bilder tagna av Maria Lager! 

 

 

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin Nilsson

    Hej. Jag har längtat och längtat efter inlägget du lovade att göra. Du skulle visa dina favorit underkläders set och var du köpt dom. Gärna berätta lite varför dom är med bland dina favoriter. Känns som du glömt det och det Gör mig lite ledsen 🙁 men åter igen hoppas jag att de snart kommer upp. Annars är du alltid lika fantastisk linn ❤

    1. Linn Andersson

      Har nog inte så mycket att visa upp. Har köpt alla för flera år sedan. Men köper allt på Hunkemöller och glam-mom. Ibland kan HM överraska med.

      Kram

  2. maria

    Du är så vacker! Undrar bara köpte ni inte den där illrosa helt nya vagnen till Juvelia? Ska ni även ha en bugaboo donkey 3? Du skrev ju tidigare att du aldrig skulle välja bugaboo, vad ändrade sig?

    1. Linn Andersson

      Hej, illrosa skulle jag inte säga! Men vår ljusrosa stokke vagn är ny till Juvelia och så ska vi ha bugaboodonkey 3. Har aldrig gillat Bugaboo tidigare men finns ingen vagn på marknaden jag tycker kan konkurrera med den när det kommer till just syskonvagn.

      Kram

  3. Johanna

    Dessa gravidbilder är mina favoriter du tagit hittills, så fantastiskt fina och du ser så stark ut!

stats